Gebruiksaanwijzing:
Hoe starten met de T&T DESIGN FIRE FLAME BBQ

 

INSTALLATIE van de FIRE FLAME BBQ

Wij raden u aan om steeds met 2 personen de BBQ op te tillen bij installatie of bij het verplaatsen wegens zware onderdelen. Gebruik hiervoor handschoenen. Zorg steeds voor een stabiele en vlakke ondergrond die niet gevoelig is aan spatten, mogelijke asresten en roest. Plaatsing moet uit de nabijheid van brandbare of hittegevoelige voorwerpen.

BIJ EERSTE GEBRUIK van de FIRE FLAME BBQ

Start eerst een klein vuurtje gedurende een twintigtal minuten.
Hierna kan u het vuur verder aanwakkeren. Hiermee vermijdt u dat de bakplaat te snel door verhitting zal verbuigen. Het is dus belangrijk om het vuur langzaam op te bouwen. Deze procedure hoeft u enkel toe te passen bij het eerste gebruik. Bij een eerste maal “inbranden van de bakplaat en grill” is aanbevolen om olijfolie te gebruiken.
Dit zal het reinigingsproces vergemakkelijken.
Optimale functionaliteit bekomt u na een eerste of tweede gebruik nadat de olijfolie goed ingebrand is in de bakplaat en grill. De ingebrande olijfolie zorgt voor een makkelijker bakproces en zal de bakplaat beter beschermen tegen roest wanneer niet in gebruik.
Bij roestvlekken kan u een stalen schuurborstel of staalwol gebruiken. Het vuur maakt u het beste aan met ovengedroogd beuken-en essenhout gecombineerd met aanmaakblokjes. Wrijf tijdens de opwarming de plaat in met olie en herhaal dit een aantal keer. Voor het bereiden van uw gerechten gebruikt u het best plantaardige olie met een hoge verbrandingsgraad zoals zonnebloemolie.
De bakplaat is klaar voor het bakken na een 30-45 minuten, de bakplaat heeft dan de maximale kooktemperatuur van circa 250-300°C bereikt. U kan nu ook de bakplaat makkelijk schoonmaken met een spatel om mogelijke vetresten of olie te verwijderen. Voeg steeds wat olie toe op de plaatsen waar u start met bakken. Naar behoeven kan u steeds wat olie bijvoegen. Sommige gerechten kan u zelfs in een pannetje op de bakplaat bereiden.
Smakelijk!

NA GEBRUIK van de FIRE FLAME BBQ

Laat het vuur rustig uitdoven. Om dit te versnellen kan u het bijgeleverde deksel gebruiken.
Opgelet: uw BBQ kan nog uren na gebruik warm zijn.

REINIGEN van de FIRE FLAME BBQ

Zodra de plaat is afgekoeld naar een lauwe temperatuur kan u de plaat en grill schoonmaken met een spatel en wrijf deze opnieuw in met olie. De olie zal ervoor zorgen dat de plaat beschermd is tegen eventueel roest en staat reeds klaar voor een volgend gebruik. De asresten kan u verwijderen via het speciaal voorziene schuifje, zorg er wel voor dat deze volledig afgekoeld is vooraleer deze weg te gooien.

ONDERHOUD van de FIRE FLAME BBQ

Deze BBQ vraagt heel weinig onderhoud. U kan hem het hele jaar buiten laten staan zonder af te dekken. Het Cortenstaal zal na verloop van tijd een donkere roestkleur krijgen. Deze roestlaag zorgt voor bescherming tegen doorroesten. De roestlaag op de bakplaat (als gevolg van weinig gebruik of te weinig olie) kan u met een borstel of schuurapparaat verwijderen.

VEILIGHEIDSWAARSCHUWING

De BBQ zal tijdens gebruik erg heet worden en ook na gebruik
lang warm blijven.
Wij raden aan dat de gebruikers en omstaanders deze niet aanraken! De T&T Fire Flame is enkel ontworpen om hout en houtskool te stoken. Gebruik geen andere materialen om deze te verbranden in je BBQ!

UITSLUITING VAN AANSPRAKELIJKHEID

Het juiste en veilige gebruik van dit product is de verantwoordelijkheid van de koper en gebruiker.
De koper aanvaardt dat noch de fabrikant, T&T Design,
noch diens distributeurs, medewerkers. aansprakelijk gesteld kunnen worden voor persoonlijk letsel of schade veroorzaakt door verkeerd gebruik van dit product.
De koper aanvaardt de verantwoordelijkheid voor de bescherming van anderen, met inbegrip van derden, kinderen en huisdieren, tegen eventueel letsel veroorzaakt door het aanraken van een hete BBQ, en aanvaardt de risico’s van het onbeheerd achterlaten van een hete BBQ.
Uw T&T FIRE FLAME is vervaardigd uit Cortenstaal, deze hoeft geen onderhoud en heeft een natuurlijk oxidatieproces.
De roestbruine kleur ontstaat na enkele maanden in de buitenlucht en
schermt het materiaal af voor zuurstof, om doorroesten te voorkomen.
Zet daarom uw T&T FIRE FLAME BBQ bij voorkeur
op een bedje van grind of in het gras.